KÉRDÉSE VAN VAGY TANÁCSRA VAN SZÜKSÉGE? ÍRJON NEKÜNK ÉS SZAKÉRTÔNK VÁLASZOL!


Lakberendezési tanácsok -

Lakberendezés mint szakma

K: Már nagyon régóta érdekel a lakberendezés, de nem tudom, hogy Magyarországon megéri-e egyáltalán belekezdeni. Ha igen, akkor hol a legcélszerűbb elvégezni a képzést? Kifizetődő-e nálunk ez a szakma? Dudás Johanna, e-mail

V:

Bármit lehet kérdezni tőlünk, ami érinti a környezetkultúra területét, s igyekszünk legjobb tudásunk szerint válaszolni a kérdésekre. Ma a lakberendezés elfogadott szakmává vált Magyarországon a maga 20 éves képzési múltjával.
Lakáskultúránk fejlődése, a sokrétű új technológia megjelenése a napi életünkben, és az igen széles választék a lakberendezéshez kapcsolódó anyagok, megoldások terén, megnehezítette a napi szinten nem ezzel foglalkozók számára a személyre, családra szabottan ideális berendezés (méretben, anyagban, színben, árban stb.) kialakítását. Az a nézet, mely szerint lakberendezőt alkalmazni a tehetős emberek privilégiuma, nem felel meg a valóságnak. Az keres magának ilyen szakembert, aki igényes a környezetére, s csak annyit költene a kialakítására, amennyit szükséges. Hogy kinek érdemes belevágni e szép, de viszontagságos szakma elsajátításába? Néhány tulajdonság, amivel egy sikeres lakberendezőnek nem árt rendelkeznie: kreativitás, pontosság, megbízhatóság, figyelmesség, udvariasság, empátia, rajzkészség és térlátás, rugalmasság. És mindenekelőtt elhivatottság. Sok minden megtanulható, fejleszthető, így pl. a szaktárgyak mellett alapvető marketinges és vállalkozói ismeretekre is szüksége lesz, másként nem tudja magát menedzselni.
A szakma hazai képviselőit a Lakberendezők Országos Szövetsége fogja össze. Ha többet is szeretne megtudni a témáról, látogasson el a weboldaluk „Hogyan lehetek lakberendező” menüpontjába foglaltakhoz. Tervező tagokon kívül a lakberendezés területén dolgozó forgalmazók, kivitelezők, és az oktatásban résztvevő iskolák is leinformálható tagjai a szövetségnek.


Lakberendezési tanácsok témában még 18 tanács
Lapozzon bele

Bejelentkezés

E-mail:

Jelszó:

hirdetés