Saját kezűleg

További anyagok a témában... Kiegészítők , Stílus , Berendezés , Műszaki , Ötletek , Burkolatok , Akciók , Lakberendezés , ,
előző
következő
előző
Tavaszváró - Napsütésváró, vidám koszorúnkat az újrahasznosítás jegyében készítettük. Hozzávalók: 1 db 30 cm átmérőjű szalmakoszorú, kb. 7 cm széles textilcsíkok (maradék anyagból), hobbiragasztó, egy bármilyen lógatható fig
Ötlet és kivitelezés: Korbély Kriszta
Keretek kedvenceinknek
Tavaszváró
Kötözőzsinór díszek és mécsestartók
Pólóból szőnyeg
Dobozok az ablakban
A mosógépdob új élete
Bizsutartó
Díszek saját kezűleg
Drótból hajlított fenyőfa
Párna karácsonyra
Tök, tök, kicsi tök, ugye hozzánk eljöttök?
Szék, farmerban
Textilmadárkák kalitkában
Lekvár ajándékba
Parasztbútor színesen
Hokedli kicsiben és nagyban
Virágok téli ruhában
Adventi koszorú
Madárka-csalogató
Megunt székünk új élete
Keretem szeretem
Sótartó mint cukortartó
Bátran a színekkel
Mágnes a kesztyűben
Húsvéti dekoráció
Mintás paszpartu
Könyvtámasz házikó
Kötött párnák
Halloween-hangulat
Festett asztalka
Nyári emlékeink…
Némó nyomában
Névre szóló kosárka
Pillangók háló nélkül
Csipeszcsapat
következő

Lekvár ajándékba

"Az asztalon a lekvár pontosan engem megvár". Lackfi János Leskelődők cím gyermekverséből vettük címünk idézetét. A vers folytatásában pedig ez áll: „És megeszem a lekvárt, mert éppen engem megvárt”. A képen látható frissen befőzött eper-citrom lekvár biztosan hamar el is fogy.
És ha üvegeinket fel is öltöztetjük, díszítjük akár ajándékba is adhatjuk.
Eper-citrom lekvár
Hozzávalók: 7 citrom, 1 kg eper, 1 zacskó zselírozó cukor, 4 evőkanál fehér rum
Elkészítés: A kifilézett citromot és a megmosott, összevágott epret összekeverjük (kb. 1,25 kg) a zselírozó cukorral a fazékban. Folyamatos kevergetés mellett erős tűzön felforraljuk, és három percig állandóan kevergetve, rotyogtatva főzzük, majd levesszük a tűzről. Hozzáadjuk a rumot, és a habot leszedjük. A dzsemet azonnal az előkészített, csavaros tetejű üvegekbe töltjük (színültig), lezárjuk, majd kb. Öt percre fejtetőre állítjuk.

Lapozzon bele

Bejelentkezés

E-mail:

Jelszó:

hirdetés