Trendszínek 2018/19

A Majna melletti Frankfurtban (Frankfurt am Main) 2018. január 9-12. között rendezik meg a Heimtextilt, ami a lakás és közületi textíliák legnagyobb vására. Elôzetesként a nagyközönség és a szakemberek/belsôépítészek/lakberendezôk számára talán legérdekesebb témáról, 2018/19. divatszíneinek bemutatásával foglalkozunk.

 

Kikapcsolódás/feltöltődés „Relax/Recharge”

Az általános véleménnyel ellentétben bebizonyosodott, hogy a kék fény izgatólag, a piros nyugtatólag hat. A Relax/Recharge egy olyan transzformatív design irányzat, amely a szín erejét ahhoz használja, hogy az ingerek sokaságával elárasztott lakásokban az energiagazdálkodást egyensúlyba hozza.

 

Tökéletes tökéletlenség „Perfect Imperfection”

A világ legrégebbi színezőanyagát, az indigót sok tervező használja előszeretettel. Újból felfedezik az indigószíneket és ennek a mélykék színnek a tökéletlenségét kihasználva, sok árnyalatát alkalmazzák. A Wabi-Sabi japán filozófiájából („A tökéletlent elfogadni”) kiindulva, az anyagok és termékek előállításának nyomát felfedik.

 

Lágy minimalista „Soft Minimal”

Ez a stílusirányzat olyan lakberendezési tárgyakra koncentrál, amelyek funkcionalitásukkal lenyűgöznek, és egy életre szolgálnak bennünket. A halvány pasztellszínek és a természetes tónusok visszafogott palettája – kiegészítve a matt feketével – biztosítják az időtlen eleganciát.

 

Alkalmazkodás+összeállítás – „Adapt+Assemble”

Geometriai és cserélhető anyagok jellemzik ezt a designt. Könnyű becsomagolni és szállítani – megkönnyítve ezzel az utazást vagy akár a költözést is. Az alkalmazott textiltechnikák egyszerűek és megbízhatóak.

 

Városi oázis – „Urban Oasis”

A belső tereket zöld oázissá változtatják a dizájnerek azzal a céllal, hogy a természet segítségével a jó közérzet új szintjét hozzák létre. A legpihentetőbb szín a szemnek a zöld, ezért pompás, zöld satírozásokat használnak, hogy ezzel a testet és a lelket felfrissítsék. Sötét erdő-
és zsályazöldet kevernek matt rózsaszínnel. A természetet utánzó textúrák biztosítják a tökéletes összhangot.

 

A Heimtextil trend kerekasztal csapata – a kontinenseken átívelő összetételének köszönhetően – a rengeteg inspirációból merítve, bepillantást ad a jövő belsőépítészetébe. A munkában hét ország vezető szakemberei vettek részt.

A Heimtextil 2018/19. évekre vonatkozó trendjeik kidolgozásában a fő felelősség a FranklinTill dizájn stúdiót (Anglia) illeti. www.franklintill.com  A csapat további tagjai: Natalie Weinmann, a Carlin International (Franciaország) szenior konzultánsa. www.carlin-groupe.fr; A Dan Project (Japán) képviselői, Dan és Gen Namura fiatal tokiói tervezők. www.ienotextile.com; Felix Diener textiltervező és mérnök (Németország). Egyedi design filozófiája messze túlmutat a szín- és formatervezésen. www.felixdiener.com; Anja Bisgaard Gaede a SPOTT Trends & Business (Dánia) skandináv lifestyle vállalatoknak ad tanácsot. www.spottrends.dk; Anne Marie Commandeur, a Stijlinstituut Amsterdam (Hollandia) képviseletében. Tervezői csapata színirányzatok és stratégiai design-koncepciók kidolgozásával foglalkozik. www.stijlinstituut.nl; Gemma Riberti, WGS (U.S.A). A vállalat a design tanácsadók és színspecialisták világméretű hálózatán keresztül hoz létre mérhető prognózisokat, termékadatokat, valamint megbízható színirányzatokat. www.wgsngroup.com

 

További információ: www.messefrankfurt.com

 

Figyelem! A színtáblák csak tájékoztatásul szolgálnak. A PANTONE illetve RAL színkártyák
szerinti beazonosítását a
digiszeplak.hu oldalon találják.

2017-04-03
Lapozzon bele

Bejelentkezés

E-mail:

Jelszó:

hirdetés