Télikert

előző
Télikert


Gyártó

Alapterület: 40 m2
Legfontosabb szempont: A lakótér növelése mellett olyan napsütéses, világos élettér kialakítása, amely nyáron nyitott teraszként, télen meleg nappaliként funkcionál.

A családi ház tulajdonosai kezdetben nem gondolkodtak télikertben, mert nem szerették volna meglévő teraszukat a forró nyári hónapokra „üvegkalitkába” zárni. Ám amikor rátaláltak az Interneten a Famíves Kft. szétszedhető télikertjére, mégis belevágtak az építkezésbe. A cég által kínált egyedi, ötletes szerkezeti megoldással ugyanis az építmény napfényes, meleg időben nyitott terasszá alakítható, télen pedig fedett és zárt helyiségből élvezhetik a háziak a téli kert vagy a hulló hópelyhek látványát. A ki- és beszerelhető oldalú télikert (szabadalmi oltalommal védett találmány) mérettől függően fél-egy óra alatt átalakítható – akár házilag is – téliről nyári „üzemmódra”. Szétszedés után csak az üveg tetőszerkezet és a fa tartó oszlopok maradnak a teraszon, még küszöb sem zavarja a lakókat. A ház nappalijához csatlakozó lakótér, mintegy a nappali meghosszabbításaként szinte belelóg a kertbe, így egész évben kellemes, természetközeli helyszínt biztosít a családi és baráti összejövetelekhez. A levehető szerkezet általában 15-20%-kal megnöveli a télikert építésének költségét a nem szétbontható modellhez képest. A cég ugyanolyan arányban készít hagyományos télikertet, mint levehető oldalút. A megrendeléstől az átadásig másfél hónap is eltelhet, de a helyszíni összeszerelés csupán két, három napig tart.


Érdekesség
A fa szerkezetű télikertek gyártására specializálódott Famíves Kft. főként szibériai borovi fenyőből építi télikertjeit, de igény szerint ettől eltérő faanyagokat (vörös fenyő, egzotikus fák) is felhasználnak. Az épület minden egyes eleme legalább három rétegű ragasztott fa, mivel ez biztosítja a tartó szerkezetek megfelelő stabilitását és csavarodás-mentességét.
 

előző
Télikert
Télikert
Télikert
Télikert
Télikert
Télikert
Télikert
Télikert
Télikert
Télikert
Télikert
Télikert
következő
Lapozzon bele

Bejelentkezés

E-mail:

Jelszó:

hirdetés