Télikert

előző
Télikert
következő

Kivitelező

Alapterület: 114 m2
Legfontosabb szempont: Harmonikus, kellemes helyszínt biztosítani a pihenéshez és a kikapcsolódáshoz a család minden tagja számára, az unokáktól a nagyszülőkig.

A nagypapa már régóta tervezte egy olyan közösségi tér kialakítását, ahol mindenkinek – gyerekeknek, unokáknak, nagyiknak – lehetősége nyílik az együttes kikapcsolódásra. Két és fél hónap alatt készült el a nagyszülők által megálmodott L alakú télikert, amelynek egyik része nappaliként működik, másik része pedig úszómedencével a víz általi felüdülés élményét nyújtja az egész család részére. A tervezésnél ügyeltek arra, hogy míg a 75 m2-es uszoda napfényes környezetbe kerüljön, a nappaliként használt lakóteret zöld lombok árnyékolják. A túlmelegedés elkerülésére a télikert gerincébe automatikus, termosztátos, motoros vezérlésű szellőzőrendszert építettek be, amely intenzívebb levegőcserét biztosít a télikertben zárt nyílászárók mellett is. Télen pedig csökkenti a páralecsapódásának esélyét, ezáltal a kellemetlen jegesedés megszüntethető. Fontos szempont volt, hogy a télikert esztétikusan illeszkedjen a ház stílusához, annak szerves része legyen, ne csupán odaszúrt toldaléka. A főépület nappalijának kiterjesztésével a lakók nem csupán élhető teret nyertek, de egy ideálisan megvilágított pihenőhelyet is, amely feloldja a határt a kinti és benti világ között.


Érdekesség
Az építmény köríves oldalának kivitelezése okozott némi fejtörést a szakembereknek, de az Ultraframe télikertrendszer segítségével még a bonyolultabb formakialakítást is meg tudták oldani. A tetőszerkezet szerkezeti merevségéről a speciálisan kialakított alumíniumprofilok gondoskodnak, amelyek lehetővé teszik nagy távolságú terek alátámasztás nélküli áthidalását. Az úszómedence és a nappali között válaszfal húzódik, amely tetszés szerint zárható, így ha úszni nem tudó kisgyermek érkezik a házba, akkor sem kell aggódni érte.
 

előző
Télikert
Télikert
Télikert
Télikert
Télikert
Télikert
Télikert
Télikert
Télikert
Télikert
Télikert
Télikert
következő
Lapozzon bele

Bejelentkezés

E-mail:

Jelszó:

hirdetés