Télikert

előző
Télikert
következő

Gyártó

Alapterület: 70 m2
Legfontosabb szempont: Társasági rendezvények, informális találkozók megtartására alkalmas exkluzív találkozó helyiség kialakítása, ahol a házaspár a családi ház intim tereitől elválasztva zavartalanul intézheti közösségi életét.

A több éve külföldön dolgozó házaspár számos követendő példát látott – főként német és osztrák területeken – a közösségi tér téli kertben való elhelyezésére. Mivel a tulajdonosnak pontos elképzelései voltak a teli kert funkciójáról és formájáról, így a tervezés gyorsan lezajlott. Az építmény szerkezete – beleértve a nyílászárókat is – fa-alumíniumból készült, amely termotechnikai szempontból valóban időtálló, mivel a rétegragasztott fát kívülről borító alumíniumprofil pajzsként védi a faanyagot az időjárás (napsugárzás, víz, szél) káros hatásaival szemben. A megfelelő szellőzést és klímát a tetőfelületen elhelyezett szellőzőrendszer, motoros működtetésű tetősíkablak, szél- és esőérzékelő automatika, illetve árnyékolástechnika biztosítja.
A szellősen berendezett télikertben a hatalmas üvegfelületnek köszönhetően a fény uralkodik. A fehér, a bézs és a barna színek még impozánsabbá teszik az enteriőrt. A tulajdonosi szándék teljes mértékben megvalósult: világos, elegáns társalkodó és party helyiség jött létre a főépülethez kapcsolva, de attól mégis markánsan elkülönülve.

Érdekesség
A télikert ezúttal nem egyszerű üvegdoboz, hanem egy átgondolt modern és funkcionális tér, amelyben a rétegragasztott fa konstrukció segítségével óriási fesztávok alakíthatók ki plusz alátámasztás nélkül.
 

előző
Télikert
Télikert
Télikert
Télikert
Télikert
Télikert
Télikert
Télikert
Télikert
Télikert
Télikert
Télikert
következő
Lapozzon bele

Bejelentkezés

E-mail:

Jelszó:

hirdetés