Klasszikus és barátságos (135 m2)
2005/8     Fotó: Barbay Csaba, Flashback Photo     Szöveg: Berényi Boglárka
Vendéglátóim korábban éveket töltöttek Londonban. A több kisebb lakásra szabdalt budai villában két tér egybenyitásával hozták létre ezt a nagyvonalú térkezelésű, minden ízében polgári otthont, egy csipet Angliával fűszerezve. Nadia már az első terhessége vége felé járt, amikor hosszú keresgélés után rátalált erre a budai ingatlanra, ahol viszont sok tennivaló akadt még a beköltözésig. A két, faramuci módon kialakított lakást össze kellett nyitni, teljesen újratervezni és felújítani. Az egyik lakás ablaktalan szobájából, amely korábban hálófülkeként funkcionált, tágas könyvtárszoba lett, míg a másik lakás vizes helyiségeit felszámolva alakították ki a dolgozó- és gardróbszobát. Már csal az L alakú közlekedő folyosó sejteti, hogy itt valaha két lakás volt. A nagy belmagasságot álmennyezettel csökkentették, így is több mint három méteres belmagasság nagyvonalú térkezelést biztosít. Egyértelmű volt, hogy a lakás adottságai miatt az időtálló, klasszikus ízlés lesz a domináns, a színek is a visszafogottságról árulkodnak: a fehér mellett a pasztell sárga különböző árnyalatai keverednek.
Hozzászólások
0 hozzászólás
Lapozzon bele

Bejelentkezés

E-mail:

Jelszó:

hirdetés