Mit jelent valójában a lakberendezés? Hogyan hangolódik egymásra megbízó és tervezô? Milyen lelki tényezôk hatnak a munkára és kell-e figyelni ezekre egyáltalán? Kié a végsô döntés, ki viseli a felelôsség terhét? Talán ezek a tervezési együttműködés legizgalmasabb, de soha meg nem válaszolt kérdései.
Egy lakás színvilágának megtalálása sokszor családi viták tárgya. Szerencse, ha sikerül olyan színpárokat találni, amelyekben mindenki megtalálja a kedvencét.
Első ránézésre is érezték megrendelőim, hogy különleges kincsre bukkantak, mikor megtalálták ezt a Pest közeli régi villát. Szó szerint a régi fényét kellett visszaállítanom. Munkánk során mindvégig szem előtt tartottuk a szellősséget, így kevés, de jelentős bútorral és dísztárggyal dolgozva értük el a légiességet.
Mivel a tulajdonos németországi igényekhez szokott minôséget szeretett volna itthon megvalósítani, a tökéletes kivitelezés és anyagválasztás alapfeltétele volt a munkának.
Saját kertjének virágaiból nyer ihletet az iparművész, miközben színpompás textiljeit megtervezi. Így akár saját lakásába, akár más enteriôrbe kerülnek a míves portékák, a természet ezernyi árnyalatát viszik magukkal.
A család sokáig kereste azt a lakást vagy házat, ahol végre otthonra találhat. Bár jó néhány évbe került és kacskaringós út vezetett hozzá, a budai villaházban megtalálták a minden igényüknek megfelelőt. A harmincas években épült villa kiváló állapotban volt, és külön szerencse, hogy az akkoriban ritkaságnak számító monolit vasbeton szerkezetnek köszönhetően hatalmas tereket lehetett kialakítani. A lakás csak része az eredetileg egyetlen otthonnak tervezett villának, így a lakberendező számára a háromgyerekes családnak megfelelő arányok megtalálása jelentett feladatot mind a terek, mind a színek és a dekoráció terén.
Vannak házak, amik úgy rabul ejtik az embert, hogy nem tud szabadulni attól a gondolattól, hogy benne kellene otthont teremtenie családjának. Akkor is, ha túlságosan lepusztult, ha újjávarázslása túl sok idô, pénz, fáradság, és egyébként is túl nagy. És mégis…
Általában nem nehéz egy-egy teret személyre formálni, ám van, amikor maga a lakás szólítja meg a tulajdonosát. Különösen izgalmas lehet mindez, ha egy különleges múlttal rendelkezô épület és egy lakberendezô háziasszony találkozásáról van szó.
Rendhagyó vacsora az öreg kúriában, amely az új lakók jóvoltából legszebb virágkorát éli. Ahol a gazda balatoni borai mellé illatos-fűszeres étkeket kínál a tarka száriban surranó háziasszony.
Budapesthez közeli, csöndes zöldövezetben épült fel ez a kényelmes, modern ház, amely egy négytagú családnak nyújt jól lakható és könnyen változtatható életteret. Az épület megjelenését a kortárs nyugat- és észak-európai építészet ihlette. A belsô igazodik a modern design kívánalmaihoz.
A szenvedéllyel felújított ódon parasztház a második otthonunk, sôt igazi búvóhelyünk is lehet. Vagy egy szubjektív hangulatú élményraktár, ami a világlátott filmes látványtervezô házigazda életébôl, utazásaiból és emlékezetes munkáiból született.
Majd’ tíz éve, hogy a most (újra) bemutatandó lakás a SzépLAK-ban megjelent. Az akkori Startvonal pályázatunkra küldte be olvasónk. A lakást maguk tervezték, rendezték be saját maguknak az akkori ízlésük és lehetôségeik szerint. Az eltelt idô alatt azonban kiderült, mi az, ami nem vált be, mi az, amit másképp szeretnének. Egy éve döntöttek úgy, hogy érdemes a ház mostani igényeik szerinti átformálását szakemberre bízni.
Lapozzon bele

Bejelentkezés

E-mail:

Jelszó:

hirdetés