Az előnytelen elrendezésű terekből egyszerű ötletekkel és némi falbontással fiatalos, praktikus és élhető otthont alakítottak ki a belvárosi foghíjtelken épült házban.
Ha lakást keresünk, nem mindig érdemes az elsôintuícióinkra hallgatni. Hiszen annyi minden befolyásolhatja döntésünket. Egy borús nap, a rossz hangulatunk, az eladó bútorai vagy éppen a rosszul használt színek, burkolatok elvehetik a kedvünket akár az álomlakástól is.
Mi történik, ha egy 70 m2-es, új építésű, már majdnem kész lakásban a szokásos helyiségek mellett ki kell alakítani egy irodát külön vécével, kézmosóval az ügyfelek számára és a hatósági elôírásoknak is meg kell felelni?
Budapest belvárosában lakni nagyon jó, különösen a Palotanegyedben, tartja vendéglátónk. Az egyetemista lány ugyan mesébe illô, erdôszéli családi házban gyerekeskedett, mégis egyik legnagyobb álma vált valóra, amikor beköltözött elsô saját lakásába, néhány utcányira Pest legforgalmasabb körútjától.
A fiatal házaspár három esztendeje vásárolt egy hatvanas évekbôl jól ismert kockaházat. Az egyedi stílus kialakításához nem kímélték magukat és rengeteg saját munkával teremtették meg az ízlésükhöz illô otthonukat.
Hogyan lesz egy 35 éve épült hétvégi házból otthon, mit is lehet kihozni egy kis alapterületű faházból? Akár közérdekűnek is tekinthetjük a kérdésre kapott választ, hiszen a bemutatotthoz hasonló faházakból sok száz található országszerte: a Dunakanyarban, a Velencei-tónál, a Balatonnál vagy a hegyvidéki üdülôövezetekben.
A fagerendákat manapság már élethűen le tudják másolni hungarocellbôl is, de ebben a fôvárosi kis lakásban műmegoldás szóba sem került a tervezés során.
Mindenekelôtt szeretném eloszlatni azt a közkeletű elôítéletet, hogy egy férfi lakásának fekete-sötétbarna színekben kell tündökölnie, helyesebben komorkodnia.
Számos elônye is lehet annak, ha valaki sokat költözik. Réka és Péter azokban a lakásokban, ahol élt, eszébe véste azokat a megoldásokat, amelyeket szeretett és azokat is, amelyeket rossznak talált. Így aztán saját otthonuk kialakításakor határozott elképzelésekkel vágtak bele a felújítási munkálatokba.
Legtöbbször úgy vásárolunk lakást, hogy addig keresgélünk, míg sikerül megtalálni azt, ami adottságait és árát tekintve egyaránt megfelel. Támpont az árat illetôen még csak akad, hiszen az összehasonlítható a környéken lévô hasonló lakásokéval. Nehezebb az adottságok mérlegelése. Mibôl mit lehet kihozni? A felelôs döntéshez érdemes szakember segítségét igénybe venni.
Hazai berkekben épphogy csak vitorlát bontott, ám idén tavasszal már a nemzetközi vizekre is kihajózik egy kis magyar vállalkozás. Mi most a „dokkba” látogatunk, hogy megismerjük Katuskát – egy menedzser vénájú dizájner anyuka saját márkáját – amely jóval több, mint néhány gyerekjáték.
A lakberendezô számára komoly kihívás, ha nem építkezhet az alapoktó, nem csupaszíthatja le a teret. Nem könnyű úgy modernizálni és felújítani, hogy a meglévô burkolatokra kell hagyatkozni. Persze, semmi sem lehetetlen, csak kissé nehezebb a feladatot oly módon megoldani, hogy a végeredmény a megbízó és a tervezô számára is elfogadható legyen.
Lapozzon bele

Bejelentkezés

E-mail:

Jelszó:

hirdetés