Kevés pénzből, viszonylag szerény költségvetésből jól funkcionáló, ízléses, az igényeknek megfelelő lakást létrehozni, nem kis feladat. Hogy mégis tudunk erre is példát bemutatni, annak az a titka, hogy az igények és az anyagi lehetőségek közötti szakadékot a lakberendezőnek sikerült ötleteivel, tapasztalatával, gyakorlatias megoldásaival áthidalni.
Egy évig keresgéltem lakást a környéken. Szinte alig volt más elvárásom, mint hogy legyen egy kisebb-nagyobb terasza vagy erkélye, akkora, ahol egy asztalt úgy négyen-hatan körbe tudunk ülni. Aztán jött ez a hirdetés, szinte elém ugrott az utcán, csak a hatalmas teraszt ábrázolta, de volt hozzá lakás is; azóta éljük, élvezzük, gondozzuk és engedelmeskedünk neki.
Fiatalon könnyű fölösleges tárgyak nélkül élni, mert az élet elején még nincsenek felhalmozódott dolgok környezetünkben. A mondás részben igaz, részben nem árt az sem, ha életkortól függetlenül, pontos tervezéssel a rendelkezésre álló helyet tökéletesen kihasználjuk, hogy bôven legyen tárolóhely a minimalista ízléssel berendezett otthonban.
A ház egy pici nyaralóból vált igazi kétszemélyes, háromszobás, minden igényt kielégítô otthonná. Az anyaghasználat, illetve a kialakítás során elsôdleges szempont volt a praktikum és a helytakarékosság.
Megrendelôink fiatal házasok, akik Budapest környékén, az agglomerációban találták meg otthonukat. A feleség „leánykori” lakása megmaradt, barátnô lakott benne, majd annak kiköltözésével felmerült a kérdés: mire hasznosítsák a lakást a továbbiakban. A férj gyakran külföldön dolgozik, így a házaspár úgy döntött: a lakást második otthonukként megtartják, és a feleség az idôközben megszületett babával a férj távolléte alatt használni fogja.
Évente változnak a karácsony színei a lakberendezô otthonában. A kék és bordó korszakok után idén arany-hófehérbe öltözött az év legszebb ünnepe, ehhez a hangulathoz igazították az egész ház berendezését is. Épp olyan szépérzékkel, ahogy anno a nagymama tette, ugyanebben a házikóban.
Az idei április-májusi SzépLAK 72. oldalán mutattuk be az Év közönségdíjas pályakezdô Lakberendezôjét, Csik Szilviát. Ebben a lapszámunkban valamelyik elkészült munkáját szerettük volna megismertetni az olvasóinkkal, ám fotózásra késznek egyet találtunk, ami – pályakezdôrôl lévén szó – nem más, mint a saját otthona.
Mielôtt a világirodalom Stendhal által írott gyöngyszemére gondolnánk, le kell szögeznünk, hogy a bemutatandó lakás stílusának köze nincs a híres regényhez. Viszont a választott színpárosítás szinte lehetetlenné tette a másféle címvariációt.
A budapesti házaspárnak egyszerű dolga volt a zöldövezeti földszinti lakás megvásárlásakor. Nem kellett keresgélniük az ingatlanpiacon: nem sokat gondolkodtak, hogy a szomszédban megüresedett, 43 m2-es plusz négy négyzetméter loggiás lakást lányuknak megvegyék és átalakítsák.
Egy garzon szobájának kialakítása mindig kihívás, egyszerre több funkciónak kell megfelelnie: pihentetô hálószobának, vendégváró nappalinak, hangulatos étkezônek. Jelen esetben az említett funkciókon kívül még a régi idôk tárgyai és a keleti elemek tökéletes fúziója is megvalósult.
Személyre szabott, modern szemléletű, egyszerű környezet kilakítására kapott megbízást a belsôépítész. A rendelkezésre álló 48 négyzetméteren galéria kialakításával, jól működô lakhelyet sikerült létrehozni az egyetemista fiatalember számára.
A zöldövezeti lakóparki lakás élô példája annak, hogy a korlátozott méretbeli adottságokból hogyan lehet a legtöbbet kihozni. Lakberendezô segítségét kérte a tulajdonos, így alakítottak ki egy praktikus, nôies, apró részleteiben is átgondolt otthont.
Lapozzon bele

Bejelentkezés

E-mail:

Jelszó:

hirdetés