Mi történik, ha egy 70 m2-es, új építésű, már majdnem kész lakásban a szokásos helyiségek mellett ki kell alakítani egy irodát külön vécével, kézmosóval az ügyfelek számára és a hatósági elôírásoknak is meg kell felelni?
Fiatalon könnyű fölösleges tárgyak nélkül élni, mert az élet elején még nincsenek felhalmozódott dolgok környezetünkben. A mondás részben igaz, részben nem árt az sem, ha életkortól függetlenül, pontos tervezéssel a rendelkezésre álló helyet tökéletesen kihasználjuk, hogy bôven legyen tárolóhely a minimalista ízléssel berendezett otthonban.
Amikor a tulajdonossal elôször találkoztam egy lerobbant régi műhely elôtt, még egy loftlakás megvételérôl és kialakításáról beszélgettünk. Az ötletek sorolásánál rögtön tudtuk, hogy egy húron pendülünk és hasonlóan gondolkozunk a lakberendezést illetôen. Számos lakás került szóba, hogy mibôl, mit lehetne kihozni, melyiket lenne érdemes megvenni. Végül egyik napról a másikra belevágtunk ebbe a csodálatos lakóparki földszinti lakásba.
A fagerendákat manapság már élethűen le tudják másolni hungarocellbôl is, de ebben a fôvárosi kis lakásban műmegoldás szóba sem került a tervezés során.
Az idei április-májusi SzépLAK 72. oldalán mutattuk be az Év közönségdíjas pályakezdô Lakberendezôjét, Csik Szilviát. Ebben a lapszámunkban valamelyik elkészült munkáját szerettük volna megismertetni az olvasóinkkal, ám fotózásra késznek egyet találtunk, ami – pályakezdôrôl lévén szó – nem más, mint a saját otthona.
Mindenekelôtt szeretném eloszlatni azt a közkeletű elôítéletet, hogy egy férfi lakásának fekete-sötétbarna színekben kell tündökölnie, helyesebben komorkodnia.
A budapesti házaspárnak egyszerű dolga volt a zöldövezeti földszinti lakás megvásárlásakor. Nem kellett keresgélniük az ingatlanpiacon: nem sokat gondolkodtak, hogy a szomszédban megüresedett, 43 m2-es plusz négy négyzetméter loggiás lakást lányuknak megvegyék és átalakítsák.
Legtöbbször úgy vásárolunk lakást, hogy addig keresgélünk, míg sikerül megtalálni azt, ami adottságait és árát tekintve egyaránt megfelel. Támpont az árat illetôen még csak akad, hiszen az összehasonlítható a környéken lévô hasonló lakásokéval. Nehezebb az adottságok mérlegelése. Mibôl mit lehet kihozni? A felelôs döntéshez érdemes szakember segítségét igénybe venni.
A zöldövezeti lakóparki lakás élô példája annak, hogy a korlátozott méretbeli adottságokból hogyan lehet a legtöbbet kihozni. Lakberendezô segítségét kérte a tulajdonos, így alakítottak ki egy praktikus, nôies, apró részleteiben is átgondolt otthont.
A tulajdonost nagyon régen ismerem. Olyan lakást keresett és abban várt berendezési segítséget tôlem, hogy megoldhatóak legyenek a következô, nem is túl bonyolult szempontok: helyezzük el mutatósan a kortárs festményeket, a meglévô családi örökségbôl származó antik bútordarabokat, szônyegeket és porcelánokat, valamint az elég nagyszámú könyvet. Mindezt természetesen kényelmes, elegáns, de nem túl hivalkodó enteriôrben.
Kislánykorom óta kedvenceim a lakberendezési magazinok. Gondolatban mindig bejártam a bemutatott otthonokat és elképzeltem, milyen lehet bennük élni. Az álmom megvalósult. Tavaly nyáron beköltöztünk saját, sok-sok munkával kialakított otthonunkba.
Amikor az ifjú pár az elsô „igazi” közös lakásában nekifog álmai megvalósításának, természetes hát, hogy a falakat romantikus emlékeikkel díszíti fel.
Lapozzon bele

Bejelentkezés

E-mail:

Jelszó:

hirdetés