Az előnytelen elrendezésű terekből egyszerű ötletekkel és némi falbontással fiatalos, praktikus és élhető otthont alakítottak ki a belvárosi foghíjtelken épült házban.
Ott kezdôdött, hogy találtunk egy fotót, ami egy olasz villát ábrázolt, pontosabban az oda vezetô utat. Ezt kiraktuk a hűtôszekrényre, hogy lássuk a célt. Néhány héttel késôbb hétvégén ismét felfedezôútra indultunk. Amikor Bakonyára értünk, az egyik utcácskánál hirtelen megszólalt Anna: Na, itt kanyarodj be! Amint elhagytuk az utolsó házat, megelevenedett a hűtôre kirakott kép. Az út kissé lejtôsen vitt nyugati irányba, majd kb. 200 méter után éles jobb kanyar következett. Itt megálltunk és csodálatos kilátás tárult elénk. Déli fekvésű telek (akkor még szántóföld), távolban jegenyenyárfasorok (mint Toszkánában a ciprusok) és a Dráva völgye, távolban a horvátországi Papuk hegységgel. Nem volt kétséges, hogy megtaláltuk, amit évek óta kerestünk.
Egy lakás színvilágának megtalálása sokszor családi viták tárgya. Szerencse, ha sikerül olyan színpárokat találni, amelyekben mindenki megtalálja a kedvencét.
Budapesthez közeli, csöndes zöldövezetben épült fel ez a kényelmes, modern ház, amely egy négytagú családnak nyújt jól lakható és könnyen változtatható életteret. Az épület megjelenését a kortárs nyugat- és észak-európai építészet ihlette. A belsô igazodik a modern design kívánalmaihoz.
Sokszor meg kell küzdenünk az igaziért. Hiszen nem elég rátalálni, amire vágyunk. Ha nem sikerül elképzelésünk szerint átformálnunk, akár csalódás is lehet a vége. Szerencsére most ez nem így történt. A Rákoscsaba polgári részében álló, ôsfákkal teli kertben álló épület megtestesíti mindazt, amit a három lányát nevelô édesanya valaha elképzelt magának. Nem csupán a kétszintes lakás mérete, beosztása és kialakítása ideális, de itt minden négyzetcentiméter a lakók igényeihez lett szabva. Szó szerint, hiszen a lakberendezô nem csupán otthonnak, de könnyűszerkezetes referenciaháznak, bemutatóteremnek és tervezôirodának is szánta az épületet, amit a mesés kertben lebontott vályogház helyére tervezett.
A család nagyon jó helyen lévô, szépen berendezett lakásban élt, ami azonban egyre szűkösebb lett a számukra. Összegezték igényeiket, és új otthont keresésébe fogtak. Egy évbe telt, mire megtalálták.
Hazai berkekben épphogy csak vitorlát bontott, ám idén tavasszal már a nemzetközi vizekre is kihajózik egy kis magyar vállalkozás. Mi most a „dokkba” látogatunk, hogy megismerjük Katuskát – egy menedzser vénájú dizájner anyuka saját márkáját – amely jóval több, mint néhány gyerekjáték.
Egy új építésű pesti társasház két lakásának egybenyitásából született ez a meghitt, sikkes otthon, amelyet Bárdos Zsuzsi lakberendezô egy okosan összeállított nôi gardrób felépítéséhez hasonlatosan tervezett meg. Az egyszerű, funkcionális, megfizethetô Ikea alapdarabok mellé a hétköznapokba cseppnyi luxust hozó kiegészítôk társulnak: míves kisbútorok, látványos tapéták, színes vázák és dekortárgyak, finom textíliák és kárpitok, hogy együttesen finom eleganciát teremtsenek.
Igen, legyen a lakás fekete-fehér, és nem, nem szeretnénk unalmas színtelenséget! Ez a látszólagos ellentmondás tükröződött a fiatal pár elképzeléseiben új otthonukkal kapcsolatban. Amikor Eszter és Krisztián kézhez kapta Biatorbágyon újonnan épülő, társasházbeli lakásuk tervrajzait, felkérték lakberendező unokatestvérüket, Krix Melindát, hogy segítsen nekik a lakás esetleges alaprajzi módosításában, illetve a 3D-s látványtervek elkészítésében. Az alaprajzi módosítás abban nyilvánult meg, hogy a WC mellé tervezett kamrát kivették, illetve a két kisebb szoba válaszfalát 60 cm-rel eltolták. A fiatalok ugyanis tágasságra vágytak, egybenyitott terekre, amelyben akkor is együtt lehetnek, ha éppen különböző tevékenységeket folytatnak. Gyakorta fogadnak vendégeket is,...
A pályakezdő lakberendező olyan megbízást kapott, amelyet a szakmabeliek tudnak igazán értékelni: a tulajdonos fiatalember az év nagy részében nincs itthon, ám egy-két egyeztetés után szabad kezet adott a lakberendezőnek. Az már csak a ráadás volt, hogy mindez egy kényelmesre szabott költségvetéssel párosult. A megvásárolt ingatlan megfelelt az átlagos elvárásnak: egy hálószoba és egy nappali-konyha tér, ideális elrendezésben. Komoly gondot csak a meggondolatlanul tervezett WC okozott, mivel azt sikerült a bejárattal szembeni fürdőben úgy elhelyezni, hogy ajtónyitáskor egyenesen szemünk elé tárult. A WC áthelyezését nem kedvelik a kivitelezők, mivel nem tartják biztonságosnak az így keletkezett plusz csőhossz és könyökök miatt. Ennek ellenére, szakszerűen kivitelezve jó...
Felhők felett (45 m2)
Vendéglátónk stewardessként járja a világot, munkájának köszönhetően sokféle kultúrával, stílussal találkozik. A mozgalmas mindennapok és a látványos metropoliszok hangulatát az otthonában is szerette volna viszontlátni, így született meg ez a sokszínű, kozmopolita lakás. Egy újpesti társasház két szobás lakása ideális választásnak tűnt az állandó bázis kialakítására, ahol a tulajdonos az utazások között feltöltődhet. – Olyan otthont szerettem volna, amelynek berendezése, hangulata azt sugallja, hogy bárhol lehetne a világon, ami egyszerre nagyvilági, mégis otthonos – meséli Judit. A sok utazás és a hagyományostól eltérő időbeosztás miatt egyértelmű volt, hogy segítségre lesz szüksége a tervezés és a megvalósítás során. Az internetet böngészve talált rá...
Friss fuvallat (90 m2)
Üde színtársítások, letisztult formák, izgalmas átlátások és fényes, egybefüggő műgyanta padló határozzák meg a belső kétszintes, budai lakást, amelynek terveit egy fiatal pár számára a Lovas Cecília készítette. A földszinti nappalit jelzésértékű, feltűnő sárga fal határolja el az étkező és a konyha együttesétől. A könnyed, levegős összképet üde színfoltokkal megtört, homogén fehér felületek adják. A tapéta hűvös kék, friss zöld és élénk sárga színei rendre visszatérnek a bútorokon, burkolatokon, kiegészítőkön. A nappalit a tetszés szerinti elemekből összeállítható, fiatalos kanapé határozza meg, amelyhez izgalmas, sokszínű, kerek szőnyeg társul. Az egyedi tervezésű könyvszekrény egyszerű fehér polcos elemeit sárga nyomófrontos fiókok teszik...
Lapozzon bele

Bejelentkezés

E-mail:

Jelszó:

hirdetés